středa 17. srpna 2011

SUNPOCKET V TRIBU !



Koncem 70. let vznikl ve Francii, přesněji řečeno ve francouzských Alpách, styl brýlí nazývaný Sunpocket. Jednalo se v té době o model brýlí, který totálně ovládl nejdříve svahy Alp, ale posleze se rozšířil do přímořských letovisek nejen ve Francii. V polovině 80. let však značka zaniká .  Jen díky náhodnému nalezení starých brýlí Sunpocket na horské chatě v Norsku vznikl nápad tuto značku oživit. To se stalo v roce 2009. Nyní se díky Švédům, kteří značku koupili,  tyto stylové a velmi praktické sluňáky  znovu vyrábí .


Jejich největší devizou je kromě vzhledu, z  kterého dýchají osmdesátky, hlavně možnost brýle složit do tvrdého poudra, které obdržíte spolu s brýlemi . Využití je nasnadě. Snad jen málokdo si bere sebou na kopec do kapsy "rejbeny". Riziko pádu a zničení drahých, křehkých brýlí je při jízdě na lyžích více než vysoké. Sunpocket  jsou proto vhodnou alternativou. Brýle ve složeném stavu a uložené v pouzdrě jsou menší než krabička cigaret a tvrdý plastový obal je dostatečnou ochranou před zničením.


Brýle se  vyrábí ve stejné továrně jako před 30ti lety na ostrově Mauricius. V současnosti dosahují největší popularity hlavně mezi skandinávskými lyžaři a surfaři. Brýle se dají zakoupit ve světě např. v Urban Outfiters a Opening Ceremony v NY a LA. V Čechách se rozšíření postaral obchod Qubus x Denim Heads v centru Prahy. A nyní jsou k dostání i u nás v Tribo shopu , Lidická 8, P5.




Brýle jsou vyráběny ve dvou stylech Sunpocket Sport a Sunpocket II a v mnoha barevných kombinacích. Samozřejmostí je 100% UV filtr a povrchová zrcadlová úprava. Zbarvení čoček je po celé ploše čoček rovnoměrné, čímž  chrání oko nejen před přímými slunečními paprsky, ale i před paprsky odraženými od sněhu či mořské hladiny.


 PŘIJDTĚ BRÝLE OZKOUŠET  A OMRKNOUT K NÁM DO TRIBO SHOPU !
 Vice informací a fotografií zde


Žádné komentáře:

Okomentovat